Bli Medlem

Bli Medlem

Nalle PuhDet enda som krävs för att bli medlem i CBC är att du är medlem i Chalmers studentkår. Du får gärna vara en glad och trevlig typ men du behöver inte kunna något om ballonger, det lär du dig i CBC!

Vad innebär det då att vara CBC-medlem? Jo, att man flyger massor med ballong givetvis, samt umgås med andra mer eller mindre galna ballongflygare. För att vara mer specifik kan man dela in vårt flygande i nöjesflygning, skolflygning och uppvisningar.

Nöjesflygning är alltså att vi helt enkelt flyger för att det är skoj och det gör vi ofta. Mest flyger vi under sommarhalvåret, eftersom det är ljust längre och i regel bättre väder än på vintern. Ingen flyning är riktigt den andra lik, det är lite av tjusningen med ballonger.

Utgående från vindriktningen bestämmer man var man skall starta och förhoppningsvis landar man sedan ungefär där man tänkt sig… Då det även är vädret som styr om man kan flyga överhuvudtaget går det inte att planera för flygning mer än högst några dagar i förväg. Info om flygningar och andra aktiviteter kommer främst via vår e-postlista.

Vid skolflygning flygs ballongen av en pilotaspirant, d.v.s. någon som håller på att utbilda sig till pilot, under ledning av en instruktör. CBC är flitigast i landet med att utbilda nya piloter och det är viktigt för att hålla verksamheten igång då äldre piloter lämnar skolan. Att bli aspirant och så småningom pilot är en möjlighet för dig som verkligen får smak för detta med ballonger.

Uppvisningar blir det när någon sponsor vill synas i samband med ett evenemang. Både förankrade uppvisningar och speciellt beställda överflygningar förekommer. Det är för det mesta ett mycket trevligt sätt att tjäna in pengar till verksamheten, även om man kan få jobba lite om det blåser… Det är tur att en 25 meter hög ballong är en så bra reklampelare!

Alla kan ju inte bara nöjesflyga hela tiden, utan som aktiv medlem förväntas man ställa upp på någon uppvisning då och då, samt hjälpa till med följebilskörning på flygningar. Vi har också mer eller mindre organiserade arbetsdagar då diverse saker behöver fixas. Som ny medlem kommer du få vara med några gånger (för att lära och hjälpa till) innan du får flyga första gången. För övrigt är principen att den som hjälper till mycket får flyga mycket. Om du är med mycket har du också mer utbyte av medlemsskapet, du lär dig mera hela tiden och du lär känna andra CBC:are.

Förutom att flyga i Göteborgsområdet brukar vi åka på olika resor, både i samband med uppvisningar och s.k. ballongmöten, stora träffar med massor av ballonger och ballongflygare. Tävlar gör en del av oss också, eller är med som funktionärer på ballongtävlingar, en spännande och lite annorlunda sida av ballongflygande.

Intresserad av att bli medlem? Kontakta oss i så fall, så får du veta mer.

Vi ses i luften!