Det enda som krävs för att bli medlem i CBC är att du är medlem i Chalmers studentkår. Du får gärna vara en glad och trevlig typ men du behöver inte kunna något om ballonger.

Vad innebär det då att vara Ballongcorpsare? Jo, att man flyger massor med ballong givetvis, samt umgås med andra mer eller mindre galna ballongflygare. För att vara mer specifik kan man dela in vårt flygande i överflygning, nöjesflygning, skolflygning och uppvisningar.

Alla kan ju inte bara nöjesflyga hela tiden, utan som aktiv medlem förväntas man ställa upp på någon uppvisning eller överflygning då och då, samt hjälpa till med att köra följebilen på flygningar. Vi har också mer eller mindre organiserade arbetsdagar då diverse saker behöver fixas. Som ny medlem kommer du få vara med några gånger (för att lära och hjälpa till) innan du får flyga första gången. För övrigt är principen att den som hjälper till mycket får flyga mycket. Om du är med mycket har du också mer utbyte av medlemsskapet, du lär dig mera hela tiden och du lär känna andra CBC:are.

Förutom att flyga i Göteborgsområdet brukar vi åka på olika resor, både i samband med uppvisningar och så kallade ballongmöten, stora träffar med massor av ballonger och ballongflygare. Tävlar gör en del av oss också, eller är med som funktionärer på ballongtävlingar, en spännande och lite annorlunda sida av ballongflygande.

Intresserad av att bli medlem? Kom gärna förbi oss under en torsdagslunch på någon läsvecka, så kan vi besvara frågor och lära känna dig innan du blir medlem.

Du hittar oss i källaren till SB III (entré vid Sven Hultins gata 8 och ta trapporna ned, sedan dörren till vänster).