Det enda som krävs för att bli medlem i CBC är att du är medlem i Chalmers studentkår, några kunskaper om luftballonger eller annat flyg behövs inte.

Vad innebär det då att vara Ballongcorpsare? Jo, att man flyger massor runt om i Sverige givetvis. Dessutom umgås man med andra mer (eller mindre) galna ballongflygare.

Alla kan ju inte bara flyga för nöjet hela tiden, utan som aktiv medlem förväntas man ställa upp på någon uppvisning eller överflygning då och då (vilket finansierar klubben), samt hjälpa till med att köra följebilen på flygningar. Vi har också mer eller mindre organiserade arbetsdagar då diverse saker fixas. Som ny medlem kommer du få vara med några gånger (för att lära och hjälpa till) innan du får flyga första gången. Därefter är principen att den som hjälpt till mest är prioriterad att flyga. Om du är med mycket har du också mer utbyte av medlemsskapet, du lär dig mera hela tiden och du lär känna andra ballongcorpsare.

Förutom att flyga i Göteborgsområdet brukar vi åka på olika resor, både i samband med uppvisningar och så kallade ballongmöten (stora träffar med massor av ballonger och ballongfarare). Tävlar gör en del av oss också, eller är med som funktionärer på ballongtävlingar, en spännande och lite annorlunda sida av ballongsporten.

Intresserad av att bli medlem?
Då behöver du fylla i en medlemsansökan (längst ned). När du gjort det kommer du få svar på mail med inbetalningsuppgifter för medlemsavgiften.

Medlemsansökan